Profiel

 

Welkom!

Ik ben Bianca (1973). Ik woon met mijn man, 2 honden en 2 katten in een klein dorpje in Zeeuws-Vlaanderen. Ik heb mijn hele leven in de stad gewoond dus het dorpsleven was een hele omschakeling. Vooral omdat we nu ongeveer 2 uur rijden bij familie en vrienden vandaan wonen. Maar het feit dat we op nog geen minuut lopen van het strand zitten maakt heel veel goed :)

Ik heb een eenmansbedrijfje (softwaretesten) maar daar heb ik het niet zo heel druk mee dus heb ik genoeg tijd voor mijn grote liefhebberij: breien.

Ik ben aan het eind van mijn tienerjaren begonnen met breien en op een korte breidip hier en daar na nooit meer gestopt. In het begin breide ik hobbezakkige truien die ik zonder schaamte nog droeg ook :) Gelukkig heb ik ondertussen wel wat bijgeleerd en zijn mijn breisels iets minder vormeloos.

Omdat ik ben geboren zonder linkerhand is het soms even zoeken en uitproberen hoe ik sommige breiprojecten voor elkaar moet krijgen en soms moet ik gewoon toegeven dat ik verslagen ben. Inbreien bijvoorbeeld, ik heb het vele keren geprobeerd maar ik denk dat ik dat nooit voor elkaar ga krijgen.

Ontrafeld is bedoeld om te laten zien dat breien echt niet moeilijk is. Als ik het kan met maar één hand zou (bijna) iedereen het moeten kunnen leren. Dat en het is natuurlijk ook leuk om te laten zien wat ik gemaakt heb :)

Naast het breien hou ik ook erg van lezen. Ik ben een alleslezer, thrillers, fantasy, romans… Zelfs chicklit. Alleen literatuur en ik zullen nooit goede vrienden worden. We zijn hooguit vage kennissen.

Verder vul ik mijn dagen met films en series kijken, gamen, koken (en eten!) en met de honden op stap zijn.

Waarschijnlijk zullen al deze dingen wel voorbij komen op Ontrafeld. Mocht je ergens vragen over hebben laat dan gerust een reactie achter of mail naar bianca [at] ontrafeld.nl.

Alle foto’s zijn (tenzij anders vermeld) door mij gemaakt.