Weer twee nieuwe projecten

Mijn Mega Granny Square is af. Ik vind hem hartstikke leuk geworden met al die kleurtjes. Het gebruikte garen is Riot DK van King Cole.

Ik heb het ooit ’s gekocht zonder dat ik er een project voor in gedachten had en vervolgens lag het natuurlijk een hele tijd te verstoffen in mijn breimand. Een jaar of twee geleden heb ik met een gedeelte ervan een sjaal gehaakt. (Patroon van de sjaal is Windowpane Scarf)

En nu dus met wat over was (een kleine 4 bollen) een Granny Square deken. Heerlijk snel projectje voor tussendoor.

Omdat ik wat af had gemaakt vond ik dat ik wel weer iets nieuws kon beginnen. Maakt niet uit dat ik al bezig ben met 2 paar sokken, een peutervestje, een deken met kleine Granny Squares en 2 truien voor mezelf. Ik wilde graag nog een deken haken (Ik hou van dekens. Het hondenkind en ik zijn vreselijk koukleumen) en ik liet me voor de kleurtjes inspireren door de Cath Kidston Inspired Blanket.  Ik heb ongeveer dezelfde kleurtjes proberen te vinden en volgens mij is het me best aardig gelukt.

Granny Stripes op haaknaald 4 dus het haakt heel snel en hij wordt lekker dik en warm.

Omdat ik nu eenmaal een hebberig vrouwmens ben is één nieuw project niet genoeg. Nee, heb er gewoon een tweede nieuwe bij. Een omslagdoek. Ik wil me daar al een poosje aan wagen en deze wordt gebreid met behoorlijk dik garen en het kantpatroon is niet al te ingewikkeld. Het patroon is The Lonely Tree Shawl.

Manlief heeft een weekje vrij gehad en gaat morgen weer aan het werk dus het hondenkind en ik hebben het huis en de bank weer voor onszelf. Altijd als ik zit te breien ligt hij of op schoot of naast me. De laatste tijd ligt hij graag op het kussen naast me. De kleine knuffelkont :)


9 Responses to “Weer twee nieuwe projecten”

 • Caroline Bruggeman Says:

  Wat fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die met meer dan 1 project tegelijk bezig is. Ik heb mijzelf beperkttot max 3 tegelijk maar als ik weer eens nieuwe wol heb gekocht moet ik me echt inhouden en mag ik van mezelf pas aan iets nieuws beginnen als ik iets heb afgemaakt.

 • Willy Says:

  Ooohh, heel herkenbaar! Helemaal niet erg, af en toe komt er toch iets af.
  Ik heb meerdere quiltprojectjes onder handen, een trui voor manlief, ben momenteel in een borduurfase en er staan altijd een paar sokken op de naalden. Ik geniet er van.
  Mooie wolletjes heb je gekocht, zou ik ook niet laten liggen hoor.

  Groetjes,
  Willy

  • Bianca Says:

   Oh borduren! Dat zou ik graag ook weer wat meer willen gaan doen. Heb een prachtig patroon liggen van een chinese draak. Misschien binnenkort als ik wat van de huidige dingen heb afgemaakt.

 • Emmy Says:

  Oh dat is een Engels patroon van die stola, mmm veels te moeilijk. je hebt em per ongeluk niet in t Nederlands?

  • Bianca Says:

   Helaas. Maar het is een gratis patroon dus dan wil ik wel een poging wagen een soort van vertaling te maken. Met betaalpatronen doe ik dat liever niet. Ik vind het niet eerlijk tegenover de ontwerpster om dan gratis een vertaling te plaatsen en dat hij/zij inkomsten misloopt.

 • Esther Says:

  je maakt mooie projecten maar ik ben blij te lezen dat ik niet alleen zo inpulsief ben door verschillende dingen tegelijk te doen.
  ik ben kousen en een trui voor mijn kleinzoon aan het breien,een kamelion,een pop aan het haken, en handwanten met knitting loom aan het maken.
  je breiwerk vind ik heel mooi is het moeilijk?
  groetjes Esther

  • Bianca Says:

   Breiwerk is op zich niet moeilijk (de omslagdoek) maar je moet wel even opletten met het telpatroon. Ben een vertaling aan het maken.

 • JACQUELINE BULINCKX Says:

  die vertaal patroontjes; wens ik ook een copijtje van Vriendelijke groetjes

Leave a Reply