Ik ben er nog :)

Wow, het is eeuwen geleden dat ik wat van me heb laten horen. Maar ik leef nog hoor! En ik heb een hoop dingen te laten zien. Om te beginnen mijn visserstrui. Die is helemaal af.

Manlief vond hem zo mooi geworden dat hij hem doodleuk heeft ingepikt! Nou vooruit dan maar… Omdat het hem zo goed past :)

Ik ben ongeveer 6 weken fulltime met deze trui bezig geweest dus daarna had ik zin in wat kleinere projectjes. Klein + snel klaar = een peutervestje. Voor een kleine meid en het is niet origineel maar toch koos ik voor roze. Het patroon is Baby Tea Leaves.

Voor mezelf ben ik ook aan het breien. Een licht en vrolijk truitje voor de lente. Het patroon komt uit een tijdschrift, Filati Home.

Het breit hartstikke snel en ik hoef nog maar één mouw en dan is deze ook alweer af. Mooi want ik heb het garen voor mijn volgende truitje ook alweer in huis. Dat gaat Westbourne worden. Ik koos voor antracietgrijs met geel voor de streepjes. Ik brei eigenlijk nooit met geel maar als accentje bij het grijs vind ik het best mooi.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is ben ik ook nog druk aan het haken. Vorige keer vertelde ik over mijn Granny Squares en daar heb ik zoveel lol in dat ik nog meer wilde haken. In mijn breivoorraad vond ik lekker lawaaiig garen met heel veel kleurtjes. Perfect voor een simpel haakwerkje waar ik aan kon werken terwijl mijn neefje hier logeerde en heel veel aandacht opeiste :)

Een megagrote Granny Square die ik eerder vanavond af heb gemaakt. Morgen gaat het in een sopje en span ik het op. Tis een deken geworden van nog best een aardig formaat. Nu wil ik nog meer Granny Squaredekens en dus verwacht ik morgen een pakje met nog meer haakgaren. En garen voor een omslagdoek/sjaaldingetje.

Ik kan geloof ik niet meer ophouden met dingen maken. Hoe meer ik maak, hoe meer ik nog wil maken.


16 Responses to “Ik ben er nog :)”

 • Hella De Knegt Says:

  Hallo Bianca,
  wat een mooie trui, maar het allermooiste vind ik de grannysquare’s die moet ik ook eens uit proberen. Ik heb mijn eerste paar sokken gebreid aan de hand van jouw patroon.

 • Willy Says:

  Wat leuk om weer wat van je te horen! Prachtige trui, ik snap best dat manlief hem ingepikt heeft. Mooi haakwerk en de wol voor het volgende project ligt al weer te wachten. Heerlijk hoor! (jammer dat een dag maar 24 uur heeft hé?) Ga maar lekker door zo, kunnen wij er ook van genieten.
  Groetjes,
  Willy

 • Wietske Says:

  Wat is je trui ontzettend mooi geworden! Lees je nieuwsbrief met veel plezier!! Ben na het lezen van je sokkenuitleg het ene na het andere paar sokken aan het breien. Ook kocht ik het boek Visserstruien, en ben daar ook door geïnspireerd!! Dankjewel!!!
  Groetjes,
  Wietske

 • jacqueline Says:

  Super die kleurtjes! Je bent een inspiratie bron :)

 • Tinne Says:

  Hallo Bianca. Ik volg je al even hoor en wat een prachtige creaties!!! Die visserstrui is gewoonweg super. Jammer dat mijn man een grote maat heeft ( 3xl ) anders zou ik er ook eentje maken voor hem, maar project is net iets te groot hihihi … Ook de kleurencombinaties zijn steeds perfect op elkaar afgestemd zoals het grijs met dat gele vind ik schitterend. Jij maakt al een tijdje deel uit van mijn inspiraties, dank hiervoor. Groetjes, Tinne
  PS : kom gerust eens piepen op mijn blogje.

  • Bianca Says:

   Hoi Tinne. Ja, mijn man is gelukkig mar een mager manneke. Stukken simpeler als hij een trui wil. Ik ga even loeren op je blog.

 • Emmy Pape Says:

  Hoi Bianca. Ik kwam per toeval op je site terecht omdat ik zocht naar een
  Eenvoudig patroon om sokken te breien.
  Ik heb t vroeger wel op school geleerd maar
  was t toch helemaal kwijt. Dankzij jouw patroon hen immer enorm veel
  plezier m’n eerste paar sokken bijna afgebreid.
  Ik lag bij tijden in een deuk omheen grappige beschrijving.
  Maar een prima patroon vooral erg helder door de
  Plaatjes erbij. Dank!! Gr. Emmy

 • Trudi Says:

  Hallo Bianca,
  Op zoek naar eenvoudige en duidelijke uitleg om sokken te maken, kwam ik jouw site tegen. Zo moet het mij ook gaan lukken!
  Wat een leuke site is het overigens!
  Heb me er snel op geabonneerd
  Groetjes,
  Trudi

  • Bianca Says:

   Tuurlijk gaat het jou ook lukken! Als je vragen hebt of er toch niet uitkomt laat het me even weten. Heel veel plezier met de sokkenbreierij!

 • Trudi Says:

  Prachtig die visserstrui (de andere breisels mogen er overigens ook zijn, hoor). Komt het patroon uit dat nieuwe boek van al die visserstruien? Welke wol heb je ervoor gebruikt? (Zal wel ergens staan, maar dan moet ik zo zoeken).

  • Bianca Says:

   Ik gebruikte Superlana van Lana Grossa en het patroon komt inderdaad uit het nieuwe boek. Eerste patroon dat erin staat: Den Helder :)

Leave a Reply