Breien tot ik erbij neerval

Brrrr, wat is het koud! Het hondje en ik vinden er niks aan buiten en we verlangen beide enorm naar de lente. We zien onszelf al helemaal zitten: in het lentezonnetje in de tuin. Kom maar op.

De laatste paar weken ben ik zo’n beetje full-time bezig geweest  met de visserstrui. Na de ochtendwandeling met de hond plof ik op de bank met een paar afleveringen van CSI NY of Law and Order erbij en breien, breien, breien maar. De hele dag. ’s Avonds speel ik meestal een paar potjes Hearthstone of ik kijk streams van mensen die Hearthstone spelen met weer mijn breiwerk erbij. De visserstrui is echt heel mooi aan het worden als ik het zelf mag zeggen. Ik ben bezig met de laatste mouw.

Het enige waar ik niet heel tevreden over ben is het halsboord. Dat breide vrij rottig voor mij met mijn rondbreinaalden dus ik ben er na 8 naalden mee opgehouden maar ik vind de korte hals toch niet zo mooi dus daar moet ik wat aan doen als deze mouw af is.

Eén van mijn voornemens voor dit jaar was dat ik meer wilde gaan haken. Als grootste koukleum ter wereld droom in van een bank stampvol met dikke warme dekens en gehaakte dekens zijn zo mooi, dat wil ik ook. Ik ben niet zo heel goed in haken maar Granny Squares lukken me nog wel. Dat leerde ik dankzij deze uitleg. Ik ga niet zo heel hard omdat ik zo druk ben met mijn trui. Ook omdat ik vanwege mijn handicap het haakwerk niet goed vast kan houden dus ik leg het op mijn knie. Met als gevolg dat ik pijn in mijn rug en nek krijg van het constant voorovergebogen zitten. Dit lijf is ondertussen ook al 40 jaar en blijkbaar niet meer zo flexibel :) Trage vooruitgang of niet, ik heb er lol in en hopelijk zitten het hondekind en ik volgende winter onder een pracht van een zelfgehaakte Granny Squaredeken.

Een aantal weken terug kreeg ik van één van mijn vaste bezoekers hier een linkje naar haar fotoalbum met breiwerkjes (ze heeft nu een hartstikke leuk blog: Sokkenreus) en daar stond ook een foto van een pracht van een legpuzzel van 70 jaar oud. Die liet ik aan manlief zien want die heeft vroeger heel wat puzzeltjes gedaan. Hij vond het zo leuk dat hij gelijk boven op de rommelkamer is gaan zoeken wat er allemaal nog ligt aan legpuzzels (heel veel) om vervolgens op internet een hele stapel bij te bestellen. Het is met puzzels hetzelfde als met boeken en wolletjes: je hebt er nooit genoeg. Deze heeft hij van de week afgemaakt, 2000 stukjes.

Sinds eind vorig jaar blog ik voor een online wolwinkel. Elke week plaats ik daar een berichtje. Natuurlijk ga ik hier even de link spammen: HobbyGigant Blog. De afgelopen weken ben ik daar bezig geweest met een uitgebreide uitleg over hoe je een visserstrui moet breien.

Zo, tijd voor meer koffie, een aflevering Law and Order en mijn breiwerkje!


5 Responses to “Breien tot ik erbij neerval”

 • Esther Says:

  Hallo Bianca
  ik vind je trui heel geslaagd ook de kleur is heel mooi.granny square is een goede keuze daar heb je heel veel mogelijkheden in, ik heb via blog gezien hoeveel mooie dingen je ermee kan.
  ik ben aan het haken maar sinds kort willen mijn kleinkinderen ook handwerken, haken en breien vond ik moeilijk aan vier te gelijk te leren dus heb ik ze een knitting loom gegeven en dat werkt goed.
  bij ons op tafel ligt altijd een puzzel we zijn een groot gezin en altijd zijn er wel een paar die zich rond de tafel zetten en een paar stukjes leggen
  hobby’s zijn voor ons een deel van het gezin wat niet wil zeggen dat ik alles kan,daarom lees ik graag ontrafeld.
  groetjes Esther

 • Willy Says:

  Oooh, Bianca, geweldig wat ik aangericht heb! Heerlijk dat je man gewoon naar boven kon lopen om een puzzel te pakken. Het logische gevolg is inderdaad dat hij op internet gaat zoeken (en wat dacht je van kringloopwinkels- voor een habbekrats).
  De naam voor de verstevigde hiel kende ik nog niet, dank je wel, nooit te oud om te leren!
  Wat wordt je visserstrui mooi, hij is al bijna af. Lekker toch de hele dag breien? Gewoon doen hoor.
  Haken lukt mij niet meer, althans, dat moet ik niet meer doen. Mijn pols kraakt en piept (artrose), breien, borduren en quilten gaat goed.
  Leuk dat je mijn blog hebt genoemd, zo kunnen anderen er ook eens naar kijken en misschien ideeën op doen.
  Veel plezier met je bezigheden, heerlijk om iemand zo enthousiast bezig te zien.
  Groetjes,
  Willy

  • Bianca Says:

   Schoonmoeder en schoonzus hebben beide ook rommelkamers, vol met puzzels dus hij kan nog even vooruit. Hoop dat veel mensen naar je blog komen kijken. Ik vind hem echt heel leuk.

 • Saskia Says:

  Hallo Bianca,

  Wat leuk dat ik je blog gevonden heb.. Ik ben zelf beginnend breister (zie blog) en ik was op zoek naar een sokken brei uitleg. Ik ga zeker blijven lezen!

  groetjes
  Saskia

Leave a Reply