Nieuw jaar, nieuw project

Het nieuwe jaar is goed van start gegaan met een project dat ik al jaren op mijn breiverlanglijstje heb staan: een visserstrui! Het patroon komt uit het boek Visserstruien van Stella Ruhe en ik kon niet zo goed kiezen welke ik als eerste wilde maken dus ik ben gewoon voorin begonnen met de trui van Den Helder.

Ik heb er zoveel lol in dat ik minstens nog één visserstrui ga opzetten als deze af is. Misschien wel meer dan één.

In mijn vorige berichtje vertelde ik over de 3 collen die ik had gemaakt maar ik had maar details gegeven over één ervan. Hier is de tweede:

Het patroon hiervoor is heel simpel.

Benodigdheden: 2 bollen Olympia van Lana Grossa (kies gerust een minder hoofdpijnige kleur, ik hou gewoon heel erg van groen), rondbreinaald nummer 8.

Zet 120 steken op met rondbreinaald nummer 8. Sluit de cirkel. Brei 10 rondes boordsteek 2/2 (2 recht en 2 averecht). Brei vervolgens 24 rondes alle steken recht en eindig met weer 10 rondes boordsteek 2/2. Kant alle steken losjes af. Weef alle losse draadjes in en je col is af.

Vlak voor het nieuwe jaar heb ik ook het peutertruitje afgemaakt. Dat ging met het nodige gezucht en gesteun want het patroon was behoorlijk vaag op sommige punten en ronduit fout op andere. Maar het eindresultaat is nog best leuk iotgevallen.

Patroon: Pull Gaspard. Garen: Phildar Partner 3.5 in de kleur bleuet


Leave a Reply