Nieuw jaar, nieuw project

Het nieuwe jaar is goed van start gegaan met een project dat ik al jaren op mijn breiverlanglijstje heb staan: een visserstrui! Het patroon komt uit het boek Visserstruien van Stella Ruhe en ik kon niet zo goed kiezen welke ik als eerste wilde maken dus ik ben gewoon voorin begonnen met de trui van Den Helder.

Ik heb er zoveel lol in dat ik minstens nog één visserstrui ga opzetten als deze af is. Misschien wel meer dan één.

In mijn vorige berichtje vertelde ik over de 3 collen die ik had gemaakt maar ik had maar details gegeven over één ervan. Hier is de tweede:

Het patroon hiervoor is heel simpel.

Benodigdheden: 2 bollen Olympia van Lana Grossa (kies gerust een minder hoofdpijnige kleur, ik hou gewoon heel erg van groen), rondbreinaald nummer 8.

Zet 120 steken op met rondbreinaald nummer 8. Sluit de cirkel. Brei 10 rondes boordsteek 2/2 (2 recht en 2 averecht). Brei vervolgens 24 rondes alle steken recht en eindig met weer 10 rondes boordsteek 2/2. Kant alle steken losjes af. Weef alle losse draadjes in en je col is af.

Vlak voor het nieuwe jaar heb ik ook het peutertruitje afgemaakt. Dat ging met het nodige gezucht en gesteun want het patroon was behoorlijk vaag op sommige punten en ronduit fout op andere. Maar het eindresultaat is nog best leuk iotgevallen.

Patroon: Pull Gaspard. Garen: Phildar Partner 3.5 in de kleur bleuet


7 Responses to “Nieuw jaar, nieuw project”

 • Willy Says:

  Wow, wat een productie!
  De visserstrui wordt echt mooi, met wat voor wol brei je hem?
  Ben je ook in het museum in Katwijk geweest? Prachtige tentoonstelling van haar truien.

 • Bianca Says:

  De wol van de visserstrui is Superlana van Lana Grossa. Hartstikke fijn garen. Heb de tentoonstelling helaas gemist :( Ben jij wel geweest?

 • Hermans Miet Says:

  Ik wil jou alvast danken voor het zeer duidelijke patroon van sokken voor beginners.
  zeker 10 j geleden volgde ik een cursus van sokken breien ik heb het op gegeven want het lukte niet!
  Ik bleef er van dromen,onlangs leerde iemand mij een sok zonder hiel ,toch ja dat is voor mij geen sok!
  Nu ben ik aan die geweldig duidelijke uitleg van jou begonnen en het lukt mij geweldig ,zit nu wel even op een moeilijk stuk namelijk de vtjes opnemen dus zal ik niet te hard roepen.
  Moet ik nu op mijn 68j eindelijk sokken kunnen breien ?
  Hartelijk dank en ik hoop nog veel van die duidelijke patroontjes te krijgen.
  grtjs Miet Hermans

  • Bianca Says:

   Graag gedaan, Miet. Vind het altijd zo leuk om te lezen dat mensen iets kunnen met mijn uitleg. De Vtjes opnemen is inderdaad nogal een gepriegel maar uiteindelijk zal dat steeds makkelijker gaan. Heel veel plezier!

 • Opa en oma Says:

  En nog een tevreden sokkenbreister! 56 jaar en nu pas mijn eerste paar sokken gebreid. Geweldige uitleg en erg handig die links van you tube. Ik ben linkshandig en zelfs de kitchener stitch is prachtig gelukt.
  Ik ben na 1 paar al verslaafd aan sokken breien, want wat is dit leuk.
  Dank je wel
  Groetjes oma Manon

  • Bianca Says:

   Pas maar op Manon. Voor je het weet heb je een sokkenwolvoorraad waar je in kunt verdrinken en 4 paar verschillende sokken op de naalden staan. Veel plezier!

 • Nel Says:

  Hoi Bianca,
  Dank je voor het goed te volgen sokkenpatroon.
  Ik heb er veel plezier mee en het weer is er naar.
  Groeten Nel.

Leave a Reply