Casper is weer thuis

Na het overlijden van de hond wilden we graag een mooi aandenken aan hem hebben. Mijn man herinnerde zich dat hij bij de glasblazer had gezien dat ze asbollen maken. Precies wat het woord zegt: een glazen bol met een beetje as erin. Vorige week was de bol klaar. We hebben voor groen gekozen omdat het zo’n lieve en rustige hond was en ik vind groen een lieve en rustige kleur. De witte spikkeltjes is dus de as.

Het is nu bijna 4 maanden geleden maar er gaat geen dag voorbij zonder dat zijn naam valt. Ik zeg nog steeds: “even de honden uitlaten”. Ik mis hem.

Maar goed… Verder met het breien.

Ik had me voorgenomen dit jaar niks nieuws meer op te zetten. Ik wil het nieuwe jaar in zonder achterstand. Nou, dat voornemen duurde ongeveer een week. Maandag was het weer eens koud en druilerig. Wat vrolijkt dan beter op dan een nieuws breiwerkje. Song of the Sea lonkte al een paar weken dus, hup, patroontje gekocht en breien maar :)

De komende dagen krijg ik een vriendin te logeren en ik had me voorgenomen om maandag en dinsdag in huis puin te ruimen. Yup, dat voornemen ging al net zo goed als dat voornemen om niks nieuws te beginnen. Misschien moet ik me in het nieuwe jaar voornemen me aan mijn voornemens te houden! Nu heb ik het woord “voornemen” zo vaak gebruikt dat het er onlogisch en raar uitziet 😀

Mijn huis is een puinzooi maar mijn breiwerkje schiet lekker op.


10 Responses to “Casper is weer thuis”

 • Marion Says:

  Hallo Bianca,

  Wat mooi die glazen bol met de als erin. Dit zou ik ook graag willen voor kat van ik die inmiddels 20 jaar is en ik hoop haar nog een paar jaartjes te kunnen houden. Maar ik weet dat elke dag mee genomen is op haar leeftijd. Zou jij mij adres of een site kunnen sturen waar ik dit kan vinden.

  Wat betreft je huis opruimen dit komt wel , brei maar lekker verder want ik bekijk alle werk van je. Zelf heb ik een sjaal gemaakt zodat ik toch iets bezig ben en heb garen gekocht voor sokken waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Te druk ff met andere dingen.

  Zo ga mijn oud meisje eten geven die zit al naast me te mauwen.

  Groetjes Marion

 • Marion Says:

  Twee foutjes eerste regels moet as zijn ipv als en tweede regel moet mij ipv ik. De iPad maakt er wat van hahaha.

 • Henriette Says:

  Hallo Bianca,

  Wat prachtig die bol met de as van Casper!
  Dat gemis blijft nog lang, 4 maanden is echt niet gek hoor,. Ik wens je/jullie daar sterkte bij.
  En complimenten voor je breiwerken.

  Groeten,
  Henriëtte

 • Esther Says:

  Hallo Bianca
  heel mooi die glazen bol hij heeft iets magisch rustig en als dat evenaard met je hond is het zeker iets blijvend moois

  zeer mooi breiwerk is het voor een trui?
  groetjes Esther

  en is de steek moeilijk

  • Bianca Says:

   Breiwerk is een col (soort van sjaal) en de steek is makkelijk. Heb het patroon 1 keer bekeken en daarna ging het vanzelf. Hij is morgen af denk ik. Even wassen en opspannen en dan kan ik er een foto van maken.

 • Esther Says:

  hallo Bianca
  fijn tot binnenkort ik kijk er naar uit.

 • Trudi Says:

  Dag Bianca,
  Heb je ook een Nederlandse beschrijving van het patroon?
  En wat prachtig, die asbol. En vier maanden verdriet om de honden? Mijn oudste is vorig jaar op 3 oktober overleden. Ik mis hem nog dagelijks, brand iedere dag een (nep)kaarsje bij zijn urn en schiet nog regelmatig vol als ik over hem praat. Dus dat je verdriet na vier maanden over zou moeten zijn, dat hoeft echt niet, hoor.

  • Bianca Says:

   Hoi trudi,

   Helaas heb ik geen nederlandse beschrijving van het patroon. Het is een patroon wat je moet kopen en dan vind ik het tegenover de ontwerpster niet eerlijk om zomaar een vertaling ervan gratis en voor niks op mijn site te zetten.

   De asbol staat mooi te zijn in de kast maar we halen hem er regelmatig uit om hem bij ons op tafel te zetten. “Zo, Cassie er ook gezellig bij”. We nemen ons steeds voor de rest van zijn as uit te strooien in zee maar telkens als de gekozen datum dichterbij komt dan “vergeten” we het. Ach, hij staat er goed. Laat nog maar lekker even staan.

   Jammer dat we ze maar zo kort mogen houden, he. Sterkte met het gemis van jouw hond.

Leave a Reply