“Eventjes” afkanten

“Oh, ik hoef alleen nog af te kanten. Bijna klaar dus!”

Valt dat even tegen. Ik moet elke steek drie keer breien, elke 4 steken moet ik 5 steken bij opzetten die ik ook elk 2 keer moet breien. Ik denk dat ik volgend jaar kerst klaar ben :)

Het wurmpje geniet van de appeloogst uit eigen tuin

Herfst :)

Dit is ’s avonds mijn uitzicht uit het woonkamerraam.


15 Responses to ““Eventjes” afkanten”

 • Esther Says:

  Een mooie breiwerk als het af is zal het zekker de moeite waard zijn.
  Ik ben begonnen met kousen breien en het is niet de eerste keer maar dankzij u beschrijving is het me aardig aan het lukken .
  Bedankt daarvoor.
  Esther

 • Joke Says:

  Ook ik heb dankzij jou geleerd om sokken te breien! Hoewel ik veel brei en graag patronen en steekjes uitprobeer, heb ik sokken breien nooit geleerd. Vroeger leerde je dat van iemand in je omgeving, bv. je moeder. Maar zoals jij het op internet hebt gezet, met heel veel praktische uitleg, foto’s en links, kan iedereeen die het wil het snappen en doen. Hartstikke bedankt!

  • Bianca Says:

   Wow, leuk om te lezen dit! Hartelijk dank voor je berichtje. Heel veel plezier met alle sokkn die je gaat breien. Tis wel verslavend hoor :)

 • Esther Says:

  ik ben blij dat ik niet de enige ben die nog moet leren en om veel patronen te doen is nog nie aan mij besteed,maar geduld zal mijn vriend zijn
  en mailtjes lezen geeft hoop en plezier, bedankt

 • Esther Says:

  mijn grootmoeder was een befaamd breidster als ze even vrij was zag je haar breien één keer heb ik haar uitleg gevraagd dat ging zo snel dat ik dacht dat is niets voor mij, ik vind het spijtig dat ik het haar nu niet kan vertellen
  maar dat kan bij u nu nogmaals bedankt

 • Esther Says:

  Ik dacht bij mijzelf dat gaat hier goed ik kan kousen breien maar het stuk van de kleine hiel wil niet lukken, ik haal telkens de fouten naalden eraf de moed is aan het zakken.
  Mocht het mogelijk zijn is er een filmpje van dit stukje?
  ik wil toch doorgaan ik wil een kous breien.
  Esther

 • Esther Says:

  ik ben aan deel 2 ik doe de SSK steek en keer het werk, dan heb je de samenvatting en staat er op blz.4 welk deel je moet herhallen maar ik heb geen 16 st meer moet ik dan over de steken gaan die we eerder hebben laten liggen daar ben ik het even kwijt.

 • Esther Says:

  hallo, ik heb mijn fout gevonden ik heb gewoon over het sterretje gekeken, fout van mij nu is het gelukt sorry voor het ongemak
  Esther

 • brigitte meys Says:

  vandaag voor het eerst een sok gebreid !
  en ze is gelukt,bedankt alles was goed duidelijk geschreven.
  u ,hebt nog verschillende modelletjes op u pagina staan.
  zou u daar ook een beschrijving van kunnen maken?
  zeker dar rond lapje met die moeilijke steken dat ziet er leuk uit.
  in ieder geval u bent fantastische vrouw

  groetjes uit belgie
  meys brigitte

  • Bianca Says:

   Wat leuk! Hartelijk dank voor de lieve woorden.
   Ik ben bezig met het maken van uitlegfoto’s over verschillende breitechnieken en het breien van cirkels en ronde kleedjes komt zeker ook aan bod. Misschien niet dit kleedje want ik vind het niet eerlijk andermans patroon zomaar op mijn website te zetten. Ik ben ook bezig met het maken van mijn eigen patroontjes voor beginnende breisters. Groetjes :)

 • Erna Says:

  Hiephiep, ook ik had ooit een sokken uitleg van mn moeder gehad.. Maar dankzij jou heb ik inmiddels het 6e paar gebreid! Waaronder maat 46 en 48, pfff! Zooo leuk, met mooie gekleurde wol van scheepjes. Ik pas steeds het aantal steken een beetje aan en brei met 4 pennen maar ik ben je ontzettend dankbaar. Een heerlijke nieuwe hobby!

Leave a Reply