Boekenpraat

Geen breipost vandaag maar wel eentje met boeken. Want boeken zijn net zo geweldig als wolletjes.

Hoewel ik stapeldol ben op mijn e-reader gaat er toch nog steeds niks boven echte boeken. Online een e-book kopen is bij mij heel efficient. Ik weet al wat ik wil hebben en ben zo klaar met mijn aankoop. Maar soms wil je gewoon in een winkel of de bieb naar covers kijken, de eerste bladzijde lezen, een hele stapel “misschiens” terugbrengen tot een iets kleiner stapeltje “zeker weten”.

Als er twee bookaholics in één huis wonen dan loopt de hoeveelheid boeken al heel snel uit de hand. Vorig jaar was het dus hoog tijd om wat orde in de chaos te scheppen. Alle boeken uit de kast en per boek besluiten of het weggaat of mag blijven. Het is grappig om dan te zien hoe je smaak kan veranderen in de loop der jaren. In mijn tienerjaren las ik vooral van die truttige maar reuzegezellige detectives (Agatha Christie). Daarna ontdekte ik Stephen King en las ik alle horror die ik te pakken kon krijgen. Nu zitten al die pulpige horrorpockets in de weggeefdozen. Behalve de Stephen Kings, die doe ik nooit weg.

Tegenwoordig lees ik vooral thrillers en crime en ook daarin is mijn smaak totaal anders dan een paar jaar terug. Ik ben een beetje van de flitsende amerikaanse thrillers vol actie afgestapt en zoek het wat meer in de scandinavische schrijvers. Deze boeken vind ik vaak wat trager en bedachtzamer.

Ik vind het altijd leuk om bij mensen in hun boekenkast te snuffelen dus leek het me wel grappig om wat fotootjes van de mijne te plaatsen.

De Van Alles Wat kast

Wat fantasy, mijn kookboeken en mijn breiboeken. Klik hier voor de MEGAversie van de foto.

De grote kast.

De kast hebben we zelf gemaakt. Op de onderste plank staan de tijdschriftmappen met mijn brei en kooktijdschriften. In de mand rechts zit breigaren. Klik hier voor de MEGAversie van de foto.


Leave a Reply