Mrt 17 2014

Baby Tea Leaves

De laatste loodjes van Baby Tea Leaves waren helemaal niet zo zwaar. Het lijfje en de mouwen waren af. De mouwen had ik plat gebreid ipv in het rond want dat is voor mij makkelijker vasthouden. Nu moet ik steken opnemen en de voorbiesjes breien:

Niet mijn favoriete klusje maar het voordeel van zo’n klein projectje is dat ook de rotklusjes niet zo lang duren. Voorbiesjes zijn wat frommelig maar dat krijg ik wel goed met blocken. Nu zijn de naden van de mouwen aan de beurt:

Alle naden zijn dicht en alle losse draadjes weggewerkt:

Nu mag hij een poosje dobberen in een lauw badje met een drupje wolwasmiddel:

Daarna voorzichtig uitspoelen en nog voorzichtiger het overtollige water eruitknijpen. Op een schone handdoek plat en in model neerleggen:

Handdoek eropleggen en een dikke kat er een middagdutje op laten doen (de stap met de dikke kat is optioneel):

Als het vestje droog is moeten er nog 2 knoopjes op en klaar!

Het patroon: Baby Tea Leaves. Het garen: Phildar Partner 3.5 (kleur is Eglantine 151)

(Had een beetje moeite om de kleur er telkens goed op te krijgen. De eerste en laatste foto zijn het meest off. Op alle anderen is de kleur zoals het in het echt is)


Mrt 9 2014

Weer twee nieuwe projecten

Mijn Mega Granny Square is af. Ik vind hem hartstikke leuk geworden met al die kleurtjes. Het gebruikte garen is Riot DK van King Cole.

Ik heb het ooit ’s gekocht zonder dat ik er een project voor in gedachten had en vervolgens lag het natuurlijk een hele tijd te verstoffen in mijn breimand. Een jaar of twee geleden heb ik met een gedeelte ervan een sjaal gehaakt. (Patroon van de sjaal is Windowpane Scarf)

En nu dus met wat over was (een kleine 4 bollen) een Granny Square deken. Heerlijk snel projectje voor tussendoor.

Omdat ik wat af had gemaakt vond ik dat ik wel weer iets nieuws kon beginnen. Maakt niet uit dat ik al bezig ben met 2 paar sokken, een peutervestje, een deken met kleine Granny Squares en 2 truien voor mezelf. Ik wilde graag nog een deken haken (Ik hou van dekens. Het hondenkind en ik zijn vreselijk koukleumen) en ik liet me voor de kleurtjes inspireren door de Cath Kidston Inspired Blanket.  Ik heb ongeveer dezelfde kleurtjes proberen te vinden en volgens mij is het me best aardig gelukt.

Granny Stripes op haaknaald 4 dus het haakt heel snel en hij wordt lekker dik en warm.

Omdat ik nu eenmaal een hebberig vrouwmens ben is één nieuw project niet genoeg. Nee, heb er gewoon een tweede nieuwe bij. Een omslagdoek. Ik wil me daar al een poosje aan wagen en deze wordt gebreid met behoorlijk dik garen en het kantpatroon is niet al te ingewikkeld. Het patroon is The Lonely Tree Shawl.

Manlief heeft een weekje vrij gehad en gaat morgen weer aan het werk dus het hondenkind en ik hebben het huis en de bank weer voor onszelf. Altijd als ik zit te breien ligt hij of op schoot of naast me. De laatste tijd ligt hij graag op het kussen naast me. De kleine knuffelkont :)


Mrt 6 2014

Ik ben er nog :)

Wow, het is eeuwen geleden dat ik wat van me heb laten horen. Maar ik leef nog hoor! En ik heb een hoop dingen te laten zien. Om te beginnen mijn visserstrui. Die is helemaal af.

Manlief vond hem zo mooi geworden dat hij hem doodleuk heeft ingepikt! Nou vooruit dan maar… Omdat het hem zo goed past :)

Ik ben ongeveer 6 weken fulltime met deze trui bezig geweest dus daarna had ik zin in wat kleinere projectjes. Klein + snel klaar = een peutervestje. Voor een kleine meid en het is niet origineel maar toch koos ik voor roze. Het patroon is Baby Tea Leaves.

Voor mezelf ben ik ook aan het breien. Een licht en vrolijk truitje voor de lente. Het patroon komt uit een tijdschrift, Filati Home.

Het breit hartstikke snel en ik hoef nog maar één mouw en dan is deze ook alweer af. Mooi want ik heb het garen voor mijn volgende truitje ook alweer in huis. Dat gaat Westbourne worden. Ik koos voor antracietgrijs met geel voor de streepjes. Ik brei eigenlijk nooit met geel maar als accentje bij het grijs vind ik het best mooi.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is ben ik ook nog druk aan het haken. Vorige keer vertelde ik over mijn Granny Squares en daar heb ik zoveel lol in dat ik nog meer wilde haken. In mijn breivoorraad vond ik lekker lawaaiig garen met heel veel kleurtjes. Perfect voor een simpel haakwerkje waar ik aan kon werken terwijl mijn neefje hier logeerde en heel veel aandacht opeiste :)

Een megagrote Granny Square die ik eerder vanavond af heb gemaakt. Morgen gaat het in een sopje en span ik het op. Tis een deken geworden van nog best een aardig formaat. Nu wil ik nog meer Granny Squaredekens en dus verwacht ik morgen een pakje met nog meer haakgaren. En garen voor een omslagdoek/sjaaldingetje.

Ik kan geloof ik niet meer ophouden met dingen maken. Hoe meer ik maak, hoe meer ik nog wil maken.