Dec 21 2013

Song of the Sea

In november heb ik wel 3 collen afgemaakt.

Vandaag ga ik de middelste laten zien. Het patroon is Song of the Sea.

Helaas lukt het me niet om de kleur van het garen mooi op de foto te krijgen, die op de bovenste foto is het beste wat ik kan doen. Het patroon is echt vreselijk leuk om te breien en ik ga er nog eentje maken in een mooie kleur blauw.

Voor de twee andere collen heb ik ook patronen geschreven dus die krijgen binnenkort hun eigen berichtje.

En hier is de kleine stuiterbal die voor de verandering een keer ontzettend zoet is.


Dec 18 2013

Heel veel nieuws

Ik heb zoveel nieuwe dingen te laten zien dat het gewoon teveel is voor één post dus de komende dagen kun je een aantal kleinere berichtjes verwachten.

Ik wil vandaag beginnen met een aantal huishoudelijke mededelingen. Ten eerste:  deze week bestaat Ontrafeld één jaar! Hoera! In dat eerste jaar heeft Ontrafeld bijna 80.000 hits gehad. Dat is zoveel meer dan ik had durven verwachten. Maar wat ik nog veel leuker vind zijn de vele leuke en lieve comments en mailtjes. Heel hartelijk dank daarvoor. :)

Ten tweede: ik mag gaan bloggen voor een andere website (een handwerkwinkel). Als dat online gaat plaats ik wel een linkje. Dat betekent dat er hier een paar dingetjes gaan veranderen in het nieuwe jaar maar volgens mij zijn het alleen maar leuke dingen. Ik ga vaker berichten hier plaatsen en ik ga af en toe patroontjes plaatsen. Niks ingewikkelds hoor want zo goed ben ik niet in dat patronen schrijven maar kleine en snelle breiwerkjes die geschikt zijn voor beginners.

Ok dan, nu wat breiwerkjes.

Een paar Tracks: af! Het gebruikte garen is Schoppel Toverbol Crazy 6 – Olivenstrasse.

Het fijne van dit patroon is dat het makkelijk aan te passen is voor grotere of kleinere voeten.

Ik heb een aantal dingen op de pennen staan maar mijn favoriet is dit peutertruitje.

Het patroon zocht ik uit: Pull Gaspard. De kleur van het garen is door de moeder van de peuter in kwestie uitgekozen.