Nov 20 2013

Casper is weer thuis

Na het overlijden van de hond wilden we graag een mooi aandenken aan hem hebben. Mijn man herinnerde zich dat hij bij de glasblazer had gezien dat ze asbollen maken. Precies wat het woord zegt: een glazen bol met een beetje as erin. Vorige week was de bol klaar. We hebben voor groen gekozen omdat het zo’n lieve en rustige hond was en ik vind groen een lieve en rustige kleur. De witte spikkeltjes is dus de as.

Het is nu bijna 4 maanden geleden maar er gaat geen dag voorbij zonder dat zijn naam valt. Ik zeg nog steeds: “even de honden uitlaten”. Ik mis hem.

Maar goed… Verder met het breien.

Ik had me voorgenomen dit jaar niks nieuws meer op te zetten. Ik wil het nieuwe jaar in zonder achterstand. Nou, dat voornemen duurde ongeveer een week. Maandag was het weer eens koud en druilerig. Wat vrolijkt dan beter op dan een nieuws breiwerkje. Song of the Sea lonkte al een paar weken dus, hup, patroontje gekocht en breien maar :)

De komende dagen krijg ik een vriendin te logeren en ik had me voorgenomen om maandag en dinsdag in huis puin te ruimen. Yup, dat voornemen ging al net zo goed als dat voornemen om niks nieuws te beginnen. Misschien moet ik me in het nieuwe jaar voornemen me aan mijn voornemens te houden! Nu heb ik het woord “voornemen” zo vaak gebruikt dat het er onlogisch en raar uitziet ๐Ÿ˜€

Mijn huis is een puinzooi maar mijn breiwerkje schiet lekker op.


Nov 7 2013

De tijd vliegt

Ligt het aan mij of gaat dit jaar echt idioot snel voorbij? Voor mijn gevoel was oud en nieuw maar een paar weken terug maar ondertussen liggen er al kerstkaarten in de winkel.

Elk jaar bepaal ik een paar doelen voor mezelf om te proberen te halen. Bijvoorbeeld: minstens honderd boeken lezen. Vorig jaar haalde ik het niet. Dit jaar lig ik aardig op schema. Ik moet er nog 17 lezen dit jaar en dat begint nu toch een beetje krap te worden. Het was dus waarschijnlijk geen goed idee om te beginnen in een boek van bijna 1100 bladzijdes in een pietepeuterig klein fontโ€ฆ

Een herlezertje ook nog terwijl ik nog zoveel nieuwe boeken heb liggen.

Ik zou mijn honderd boeken elk jaar makkelijk weg kunnen lezen als er niet zo ontzettend veel andere dingen waren die leuk zijn. Liefhebberijtjes die ook allemaal aandacht willen en tijd kosten. Op dit moment trekt Skyrim me weer enorm.

En helaas kan ik niet Skyrimmen en breien tegelijk dus dat krijgt weer even ietsjes minder aandacht. Arme verwaarloosde breiwerkjes :( Toch is hier vast een voorproefje van de cowl waarvan ik binnenkort het patroon zal posten.

Het patroon is zonder ingebreide zwarte hondenharen overigens ๐Ÿ˜›