Mei 27 2013

Hondjes <3

Mijn bijna 10 jaar oude schoonheid :)

En het kleine frutseltje die nooit stil wil zitten voor de foto

Hehe. eindelijk!

Op breigebied gebeurt er niet heel veel. Ik had de afgelopen weel behoefte aan iets simpels, iets waar ik gedachteloos aan kon werken. Een Baktus dus…

Ik denk dat ik hem vanochtend afkrijg.

 


Mei 24 2013

Artis(j)okken

Mijn Artichoke Socks zijn af!

Gebruikte garen: Regia Merino Extra Twist Color


Mei 11 2013

Artisjokken en zeemeerminnen

Herinneren jullie je mijn februariproject nog? Nou, die is niet meer…

Ik heb van de week een poging gedaan hem af te maken maar hij stond me opeens zo tegen. Ik had helemaal geen zin om uit te zoeken waar ik was gebleven en ik vond dat het garen liever iets anders wilde zijn dan een saaie trui met veel te veel tricotstreek en gerstekorrels. Uithalen dus! Soms heb je zo’n project waar je eigenlijk vanaf het begin geen goed gevoel over hebt. Dit was er dus zoeentje.

Hoewel het ondertussen toch echt lente is (al is het hier een wat stormachtige lente) heb ik een heuse muts gebreid. Mijn allereerste muts! Het patroon is Stratford.

Gelieve zoals altijd de toegevoegde kattenharen te negeren 😛

Ik vind het motiefje zo leuk dat ik het schaamteloos heb gejat voor een paar sokken. Het doet me een beetje denken aan visseschubben en daardoor moest ik denken aan zeemeerminstaarten dus een blauwig wolletje leek me wel toepasselijk (vanwege de zee enzo :) Het klonk logisch in mijn hoofd)

Als het af is zal ik wel een patroon schrijven en plaatsen maar dat kan een week of wat duren want eerst wil ik mijn Artichoke Socks afmaken.


Mei 9 2013

Afwerken is echt zo stom

Het leuke gedeelte van Terracotta is af.

Ik heb de hals toch maar net zo gedaan als het patroon zegt maar het is helemaal niet naar mijn zin. Het kabeltje krult om. Hopelijk komt het goed als ik de trui was en in vorm laat drogen. Maar dat zien we dan wel weer want eerst moet ik nog veels te veel draadjes wegwerken. Bah.

Gelukkig heb ik wel het kleintje die me gezelschap houdt tijdens dit stomme klusje. Zo ligt meneertje erbij onder mijn bureau.

Hier hebben we vanochtend een wandelingetje gemaakt. Dit is achter ons huis.

We wonen hier nu ruim drie jaar en het is nog steeds elke dag geweldig om het strand te zien…


Mei 6 2013

Tracks

Ik heb de laatste twee weken ontzettend veel zitten breien. Zoveel dat het volgens mij veel te veel is om in één post te proppen dus ik ga de komende dagen elke dag wat laten zien.

Tada…. De Tracks zijn klaar!

Ik heb ze wat kleiner gemaakt dat het patroon zegt en ze passen mijn man perfect. Leuk patroontje!

Ik heb wel besloten de komende tijd me wat meer bezig te houden met kleinere projectjes. Truien en vesten zijn leuk maar ik vind het zo jammer om iets af te maken en het dan maanden in de kast te moeten leggen omdat het weer te mooi is. Sokken kunnen altijd :)


Mei 1 2013

Dag poezebeest

Helaas hebben we dit weekend afscheid moeten nemen van onze Rooie.

Vorige week kregen we te horen dat hij kanker had. We mochten hem nog een tijdje mee naar huis nemen want de dierenarts vond hem nog te goed om in te laten slapen. Zondag heeft hij ’s middags lekker in het zonnetje in de tuin liggen slapen. Hij kwam daarna om een stukje worst bedelen. Daarna kroop hij in zijn mandje en is niet meer wakker geworden.

 

Het huis is maar leeg en stil.