Feb 21 2013

Boekenpraat

Geen breipost vandaag maar wel eentje met boeken. Want boeken zijn net zo geweldig als wolletjes.

Hoewel ik stapeldol ben op mijn e-reader gaat er toch nog steeds niks boven echte boeken. Online een e-book kopen is bij mij heel efficient. Ik weet al wat ik wil hebben en ben zo klaar met mijn aankoop. Maar soms wil je gewoon in een winkel of de bieb naar covers kijken, de eerste bladzijde lezen, een hele stapel “misschiens” terugbrengen tot een iets kleiner stapeltje “zeker weten”.

Als er twee bookaholics in één huis wonen dan loopt de hoeveelheid boeken al heel snel uit de hand. Vorig jaar was het dus hoog tijd om wat orde in de chaos te scheppen. Alle boeken uit de kast en per boek besluiten of het weggaat of mag blijven. Het is grappig om dan te zien hoe je smaak kan veranderen in de loop der jaren. In mijn tienerjaren las ik vooral van die truttige maar reuzegezellige detectives (Agatha Christie). Daarna ontdekte ik Stephen King en las ik alle horror die ik te pakken kon krijgen. Nu zitten al die pulpige horrorpockets in de weggeefdozen. Behalve de Stephen Kings, die doe ik nooit weg.

Tegenwoordig lees ik vooral thrillers en crime en ook daarin is mijn smaak totaal anders dan een paar jaar terug. Ik ben een beetje van de flitsende amerikaanse thrillers vol actie afgestapt en zoek het wat meer in de scandinavische schrijvers. Deze boeken vind ik vaak wat trager en bedachtzamer.

Ik vind het altijd leuk om bij mensen in hun boekenkast te snuffelen dus leek het me wel grappig om wat fotootjes van de mijne te plaatsen.

De Van Alles Wat kast

Wat fantasy, mijn kookboeken en mijn breiboeken. Klik hier voor de MEGAversie van de foto.

De grote kast.

De kast hebben we zelf gemaakt. Op de onderste plank staan de tijdschriftmappen met mijn brei en kooktijdschriften. In de mand rechts zit breigaren. Klik hier voor de MEGAversie van de foto.


Feb 20 2013

Schoodic! (en andere dingen)

Schoodic, mijn project voor januari is af.

ik vond het vest zo leuk om te breien en het is zo goed gelukt dat ik al plannen heb om het nog een keer te doen met ander (misschien wat dunner) garen.

Met nog 8 dagen te gaan in deze maand kan ik wel vast verklappen dat ik enorm achterloop met mijn februariproject. De mouwen zijn af en ik zit op tweederde van het rugpand.

Het ziet er onmogelijk smal uit. Ik maak me een klein beetje zorgen of ik er echt in ga passen maar mijn stekenproef klopt dus ik zal er maar op moeten vertrouwen dat het goedkomt. Zo niet dan heeft mijn nichtje er een trui bij :)

Er zijn twee redenen dat het niet zo hard gaat als ik had gehoopt: ten eerste vind ik het patroon nog steeds een beetje saai en ten tweede zit ik in een enorme leeskick. Mijn boeken lonken harder dan mijn ietwat saaie breiwerk. En dan heb ik ook nog een wat spannender breiwerkje op de pennen staan. Tadpoles


Feb 4 2013

Ga weg, poezebeest :(

Aangezien februari een paar daagjes korter is leek het me een goed idee om als februariproject iets makkelijks en snels te kiezen. Ik ken mezelf, als ik iets met kabeltjes of ajourtjes had gekozen zou ik me de hele tijd opgejaagd voelen om het maar deze maand af te krijgen. Extra uitdaging: het moest met garen uit de voorraad en niet iets nieuws. Het is veel simpeler om garen bij een patroon te kiezen dan andersom. Maar tis gelukt. Het is een patroon van Drops Design dus het heeft geen hippe naam :) Februariproject

Het garen is van Phildar en in het echt is de kleur veel donkerder. Ik ben niet zo goed in foto’s maken :) Als ik heel eerlijk ben is het wel een beetje saai al dat getricotsteek. Het januariproject had nog een leuk kabeltje tussen de saaie stukken door. Over januariproject gesproken… Dat is keurig de 31ste afgekomen. Af in mijn wereld betekent dat het klaar voor afwerking is. Afwerken is stom dus dat kan een poosje duren bij mij.

Tja en als je dan zo een fotootje probeert te maken en je hebt poezebeesten dan weet elke poezenbaas wel hoe dat afloopt…

*zucht* 😛