Jan 16 2013

Infinitude-ish…

Anderhalve week geleden was mijn 11-jarige nichtje een paar daagjes hier. Elke keer als we naar buiten gingen klaagde ze dat haar sjaal zo kriebelde. Ze wilde graag een sjaal van niet kriebelende nepwol. Normaal brei ik niet graag met 100% kunstvezel maar als het op verzoek is dan ga ik daar ook niet moeilijk over doen. Ik kan het kind toch niet rond laten lopen met een kriebelsjaal? Ze heeft zelf een kleurtje uitgekozen en ik zocht wat patroontjes op. Daaruit koos ze Infinitude. Ik heb het patroon iets naar eigen smaak aangepast.

Nichtje is weer naar huis dus moest ik terugvallen op mijn favoriete sjaalmodel:

 


Jan 9 2013

Het begin is er

Na een vrij drukke december is zo langzamerhand het gewone dagelijkse leven op gang gekomen. Al het bezoek is naar huis, de kerstspullen zijn ingepakt en man is weer aan het werk.

Voor mij betekent het dat ik een jaar voor me heb waarin ik me heb voorgenomen 12 truien/vesten te breien. Het januariproject is Schoodic Cardigan. Ik heb een stekenproef gemaakt en die zat er flink naast. In de lengte zal ik wel wat dingen moeten herberekenen maar ik heb besloten dat ik in de breedte geen moeite ga doen. In totaal zal het vest een cm of 5 breder worden dan het patroon aangeeft maar eigenlijk vind ik dat niet zo erg. Een vest mag best ietsjes te groot zijn.

Aan het eind van 2012 had ik nog wat dingetjes liggen die ik nog daar jaar afgewerkt wilde hebben. Dat is maar voor de helft gelukt. Mijn blauwe vest is nog steeds niet klaar. Maar ter verdediging: elke pen recht breien is nu eenmaal een saaie bende :) Hij komt wel af, ooit. Denk ik.

Cobblestone is wel af! Yay. En hij is nog hartstikke goed gelukt ook.