Dec 19 2012

Precies volgens plan

De zaken gaan precies volgens plan. Ik had nog twee lopend projecten die ik dit jaar nog wilde afmaken zodat ik in januari kan gaan beginnen aan het 12 projectenplan. Het breien van Cobblestone is klaar!

Ik heb alleen nog 6 miljoen draadjes weg te werken. Ik ben dol op breien maar ik heb vreselijk de schurft aan afwerken. Meestal maak ik een deal met mezelf dat ik pas aan breien mag beginnen als ik eerst 15-30 minuten bezig ben geweest met afwerken van mijn vorige project. Op die manier blijft het niet maanden/jaren liggen. In theorie… 😛

Er is nu dus nog maar één project over dat dit jaar afmoet. De meeste patronen hebben een mooie naam gekregen maar deze heet Gebreid DROPS vest van ”Fabel”. Niet heel catchy maar ik kan zelf ook niks beters verzinnen dan “Het blauwe vest”. Tis in ieder geval duidelijk :)

Voor en achterpanden zijn klaar dus ik hoef alleen nog maar de mouwen en daar heb ik nog 12 dagen voor. Makkie!


Dec 14 2012

Goede voornemens

En toen was het zomaar opeens december…

Zoals elke december wil ik mezelf een aantal doelen stellen voor het nieuwe jaar. Niks wereldschokkends hoor, ik kom vaak niet verder dan meer lezen, meer films kijken, meer breien en meer lekker eten.

Meer lezen is dit jaar niet zo goed gelukt als ik had gehoopt. Het doel was om 100 boeken te lezen en ik moet er nog 20. Dat gaat niet meer lukken :) Geeft niks, er komt een spiksplinternieuw jaar aan waarin ik het gewoon nog een keer kan gaan proberen.

Meer breien is wel gelukt! De voorgaande jaren breide ik niet of nauwelijks. Met “dank” aan World of Warcrackcraft. Jarenlang slokte dat het grootste gedeelte van mijn tijd op. Ik kan dingen maar moeilijk half doen. Het is bij mij vaak alles of niks. Toen ik eenmaal stopte met WoW werd breien weer alles. De score van 2012: 2 truien, 5 paar sokken en 2 dekens.

Niet slecht maar ik heb voor 2013 grotere plannen… Het doel is om minstens 12 dingen te breien. Truien, vesten en/of dekens. Sokken en andere kleine projecten ga ik niet meetellen of ik moet aan het eind van volgend jaar zo ver achterlopen dat ik wel moet om aan de 12 projecten te komen 😛

Het project voor januari ligt al klaar: Schoodic Cardigan. Maar voordat ik daar aan kan beginnen wil ik eerst mijn lopende projecten van dit jaar afmaken. Eén daarvan is Cobblestone. Hij is niet voor mezelf maar voor mijn man. Hij heeft zelf het garen en de kleur uitgekozen dus het zou helemaal naar zijn smaak moeten zijn.

Het schiet al lekker op dus hopelijk komt hij dit weekend af en kan ik verder met mijn andere project. Of een paar sokken opzetten. En een hoesje voor mijn nieuwe telefoon. Of proeflapjes breien.