Nov 7 2013

De tijd vliegt

Ligt het aan mij of gaat dit jaar echt idioot snel voorbij? Voor mijn gevoel was oud en nieuw maar een paar weken terug maar ondertussen liggen er al kerstkaarten in de winkel.

Elk jaar bepaal ik een paar doelen voor mezelf om te proberen te halen. Bijvoorbeeld: minstens honderd boeken lezen. Vorig jaar haalde ik het niet. Dit jaar lig ik aardig op schema. Ik moet er nog 17 lezen dit jaar en dat begint nu toch een beetje krap te worden. Het was dus waarschijnlijk geen goed idee om te beginnen in een boek van bijna 1100 bladzijdes in een pietepeuterig klein font…

Een herlezertje ook nog terwijl ik nog zoveel nieuwe boeken heb liggen.

Ik zou mijn honderd boeken elk jaar makkelijk weg kunnen lezen als er niet zo ontzettend veel andere dingen waren die leuk zijn. Liefhebberijtjes die ook allemaal aandacht willen en tijd kosten. Op dit moment trekt Skyrim me weer enorm.

En helaas kan ik niet Skyrimmen en breien tegelijk dus dat krijgt weer even ietsjes minder aandacht. Arme verwaarloosde breiwerkjes :( Toch is hier vast een voorproefje van de cowl waarvan ik binnenkort het patroon zal posten.

Het patroon is zonder ingebreide zwarte hondenharen overigens 😛


Apr 3 2013

Breidag!

Maart was een bijzonder drukke maand voor me. Een maand met heel veel bezoek en logeetjes, een hond die niet of nauwelijks wilde eten, een voorpublicatie die ik moest lezen voor Ezzulia, een nieuwe uitbreiding voor Skyrim en het eindigde allemaal met een bezoekje aan de breidag.

We zijn er met zijn vieren heengeweest. Schoonzus, nichtje, vriendin en ik. Mijn nichtje (bijna 12) heeft bovenstaande foto gemaakt.

Vervolgens heeft ze zich bij de stand van Stof Tot Verven laten uitleggen hoe je wol verft. Gelukkig had ze de iPad bij zich zodat ze het hele verhaal kon opschrijven omdat we van plan zijn om van de zomer in de tuin samen een paar strengen sokkenwol te verven.

Wij volwassenen hebben ons vermaakt met mooie wolletjes bepotelen en geld uitgeven natuurlijk. Zelf heb ik niet heel veel gekocht. Een paar bolletjes sokkenwol want daar kun je nooit genoeg van hebben.

Op de treinreis terug hebben we halverwege afscheid genomen van schoonzus en vriendin en ging nichtje met mij mee naar huis voor een logeerpartijtje. Yay! Het weekend bestond uit heel veel films kijken (samen), minecraften (zij) en ziek worden (ik).

Het was de bedoeling dat ik mijn februari en maartprojecten nu zou kunnen showen maar met alle drukte heb ik niet zoveel kunnen breien als ik had gehoopt. Ik loop hopeloos achter.

Het plan voor april is om op mijn gemakje alle lopende projecten af te maken, misschien zelfs nog wel het blauwe vest dat ik vorig jaar al af wilde hebben. Daarna heb ik als aprilproject in gedachten om ipv een trui of vest lekker al mijn nieuwe sokkenwolletjes van de breidag op te breien. Yup, daar heb ik zin in. Maar eerst ga ik beter worden van het hartstikke verkouden zijn en mijn tijd verdoen op Youtube.


Feb 21 2013

Boekenpraat

Geen breipost vandaag maar wel eentje met boeken. Want boeken zijn net zo geweldig als wolletjes.

Hoewel ik stapeldol ben op mijn e-reader gaat er toch nog steeds niks boven echte boeken. Online een e-book kopen is bij mij heel efficient. Ik weet al wat ik wil hebben en ben zo klaar met mijn aankoop. Maar soms wil je gewoon in een winkel of de bieb naar covers kijken, de eerste bladzijde lezen, een hele stapel “misschiens” terugbrengen tot een iets kleiner stapeltje “zeker weten”.

Als er twee bookaholics in één huis wonen dan loopt de hoeveelheid boeken al heel snel uit de hand. Vorig jaar was het dus hoog tijd om wat orde in de chaos te scheppen. Alle boeken uit de kast en per boek besluiten of het weggaat of mag blijven. Het is grappig om dan te zien hoe je smaak kan veranderen in de loop der jaren. In mijn tienerjaren las ik vooral van die truttige maar reuzegezellige detectives (Agatha Christie). Daarna ontdekte ik Stephen King en las ik alle horror die ik te pakken kon krijgen. Nu zitten al die pulpige horrorpockets in de weggeefdozen. Behalve de Stephen Kings, die doe ik nooit weg.

Tegenwoordig lees ik vooral thrillers en crime en ook daarin is mijn smaak totaal anders dan een paar jaar terug. Ik ben een beetje van de flitsende amerikaanse thrillers vol actie afgestapt en zoek het wat meer in de scandinavische schrijvers. Deze boeken vind ik vaak wat trager en bedachtzamer.

Ik vind het altijd leuk om bij mensen in hun boekenkast te snuffelen dus leek het me wel grappig om wat fotootjes van de mijne te plaatsen.

De Van Alles Wat kast

Wat fantasy, mijn kookboeken en mijn breiboeken. Klik hier voor de MEGAversie van de foto.

De grote kast.

De kast hebben we zelf gemaakt. Op de onderste plank staan de tijdschriftmappen met mijn brei en kooktijdschriften. In de mand rechts zit breigaren. Klik hier voor de MEGAversie van de foto.