Mrt 9 2014

Weer twee nieuwe projecten

Mijn Mega Granny Square is af. Ik vind hem hartstikke leuk geworden met al die kleurtjes. Het gebruikte garen is Riot DK van King Cole.

Ik heb het ooit ’s gekocht zonder dat ik er een project voor in gedachten had en vervolgens lag het natuurlijk een hele tijd te verstoffen in mijn breimand. Een jaar of twee geleden heb ik met een gedeelte ervan een sjaal gehaakt. (Patroon van de sjaal is Windowpane Scarf)

En nu dus met wat over was (een kleine 4 bollen) een Granny Square deken. Heerlijk snel projectje voor tussendoor.

Omdat ik wat af had gemaakt vond ik dat ik wel weer iets nieuws kon beginnen. Maakt niet uit dat ik al bezig ben met 2 paar sokken, een peutervestje, een deken met kleine Granny Squares en 2 truien voor mezelf. Ik wilde graag nog een deken haken (Ik hou van dekens. Het hondenkind en ik zijn vreselijk koukleumen) en ik liet me voor de kleurtjes inspireren door de Cath Kidston Inspired Blanket.  Ik heb ongeveer dezelfde kleurtjes proberen te vinden en volgens mij is het me best aardig gelukt.

Granny Stripes op haaknaald 4 dus het haakt heel snel en hij wordt lekker dik en warm.

Omdat ik nu eenmaal een hebberig vrouwmens ben is één nieuw project niet genoeg. Nee, heb er gewoon een tweede nieuwe bij. Een omslagdoek. Ik wil me daar al een poosje aan wagen en deze wordt gebreid met behoorlijk dik garen en het kantpatroon is niet al te ingewikkeld. Het patroon is The Lonely Tree Shawl.

Manlief heeft een weekje vrij gehad en gaat morgen weer aan het werk dus het hondenkind en ik hebben het huis en de bank weer voor onszelf. Altijd als ik zit te breien ligt hij of op schoot of naast me. De laatste tijd ligt hij graag op het kussen naast me. De kleine knuffelkont :)


Dec 21 2013

Song of the Sea

In november heb ik wel 3 collen afgemaakt.

Vandaag ga ik de middelste laten zien. Het patroon is Song of the Sea.

Helaas lukt het me niet om de kleur van het garen mooi op de foto te krijgen, die op de bovenste foto is het beste wat ik kan doen. Het patroon is echt vreselijk leuk om te breien en ik ga er nog eentje maken in een mooie kleur blauw.

Voor de twee andere collen heb ik ook patronen geschreven dus die krijgen binnenkort hun eigen berichtje.

En hier is de kleine stuiterbal die voor de verandering een keer ontzettend zoet is.


Nov 20 2013

Casper is weer thuis

Na het overlijden van de hond wilden we graag een mooi aandenken aan hem hebben. Mijn man herinnerde zich dat hij bij de glasblazer had gezien dat ze asbollen maken. Precies wat het woord zegt: een glazen bol met een beetje as erin. Vorige week was de bol klaar. We hebben voor groen gekozen omdat het zo’n lieve en rustige hond was en ik vind groen een lieve en rustige kleur. De witte spikkeltjes is dus de as.

Het is nu bijna 4 maanden geleden maar er gaat geen dag voorbij zonder dat zijn naam valt. Ik zeg nog steeds: “even de honden uitlaten”. Ik mis hem.

Maar goed… Verder met het breien.

Ik had me voorgenomen dit jaar niks nieuws meer op te zetten. Ik wil het nieuwe jaar in zonder achterstand. Nou, dat voornemen duurde ongeveer een week. Maandag was het weer eens koud en druilerig. Wat vrolijkt dan beter op dan een nieuws breiwerkje. Song of the Sea lonkte al een paar weken dus, hup, patroontje gekocht en breien maar :)

De komende dagen krijg ik een vriendin te logeren en ik had me voorgenomen om maandag en dinsdag in huis puin te ruimen. Yup, dat voornemen ging al net zo goed als dat voornemen om niks nieuws te beginnen. Misschien moet ik me in het nieuwe jaar voornemen me aan mijn voornemens te houden! Nu heb ik het woord “voornemen” zo vaak gebruikt dat het er onlogisch en raar uitziet 😀

Mijn huis is een puinzooi maar mijn breiwerkje schiet lekker op.


Sep 30 2013

“Eventjes” afkanten

“Oh, ik hoef alleen nog af te kanten. Bijna klaar dus!”

Valt dat even tegen. Ik moet elke steek drie keer breien, elke 4 steken moet ik 5 steken bij opzetten die ik ook elk 2 keer moet breien. Ik denk dat ik volgend jaar kerst klaar ben :)

Het wurmpje geniet van de appeloogst uit eigen tuin

Herfst :)

Dit is ’s avonds mijn uitzicht uit het woonkamerraam.


Aug 19 2013

Nazomeren

Als mijn breidip voorbij is dan is het ook echt voorbij. Er is niks dippigs meer aan. Ik barst van de plannen en ideeën. Zoveel breiwerkjes, zo weinig tijd (en handen 😛 ).

Eerst maar even iets showen dat af is. So Simple. Gebruikte garen: Schoppel Wolle – Vintage Jeans Balls

De naam van het patroon liegt niet, een simpel patroontje dat lekker snel gaat en dus ideaal voor tvbreien.

Het volgende paar sokken schiet ook alweer lekker op. Ook weer met garen van Schoppel en weer een paar Tracks.

Ergens in maart was ik begonnen met Terracotta en die is al een hele tijd af. Yup, afwerking en al! Hij moet alleen nog even gewassen en op de foto gezet maar hij ligt te wachten tot mijn blauwe vest klaar is zodat ze samen gewassen kunnen worden. Nu is mijn blauwe vest qua breien klaar, tis alleen dat eeuwige saaie en stomvervelende afwerken dat me weer dwarszit. Dus die foto’s komen echt maar dat kan nog even duren.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is ben ik ook begonnen aan mijn eerste wintertrui voor de komende winter.

Hoewel de afmetingen kloppen en ik de trui een maat te groot brei vraag ik me toch af of ik er wel in ga passen. Nouja, zoniet dan heeft mijn nichtje er een kabeltrui bij.

Maar de winter is er voorlopig nog niet dus het kleintje en ik genieten nog van de mooie dagen zolang we kunnen. We zijn zowat elke dag op het strand te vinden.


Aug 2 2013

Casper

Helaas hebben we zondag afscheid moeten nemen van onze grote vriend Casper.

Hij sukkelde al een poosje met slecht eten en zijn artrose werd ook slechter. Vorige week viel ons op dat zijn buik wat opgezet was en zaterdagochtend zat aan de rechterkant een enorme bobbel. Dierenarts wilde op maandag een echo maken maar hij zag het somber in. Zondagochtend hebben we een heel kort wandelingetje gemaakt, hij heeft wat gekookte kip gegeten en daarna ging hij in de tuin liggen. Daarna werd en heel snel heel slecht dus hebben we besloten dat het wreed zou zijn om tot maandag te wachten.

Ik mis hem…


Jul 26 2013

Breidip…

En toen was het opeens twee maanden sinds mijn laatste berichtje. Dat komt omdat ik de laatste weken een beetje in een breidip zat. Soms heb je dat. Dan is niks van wat je opzet leuk genoeg, de wolletjes in je voorraad niet spannend genoeg, het is te warm/koud om te breien, er liggen teveel leuke boeken om te lezen, er lonken teveel games om gespeeld te worden, enz, enz…

Dus ben ik twee maanden bezig geweest met tientallen nieuwe recepten proberen, genieten van mijn tuin:

me zorgen gemaakt om mijn oude mannetje die wat aan het sukkelen is met gezondheid:

me rotgelachen om de kleine stuiterbal:

En uiteindelijk begon het toch weer te kriebelen… Heb in een week tijd wel 6 verschillende projecten opgezet maar het ging steeds mis :( Dus alles weer uitgetrokken en op zoek gegaan naar een heel simpel sokkenpatroon. Er een gevonden die zelfs het woord “simple” in zijn naam heeft. So Simple. Dankzij deze sokken lijk ik mijn breidip voorlopig weer te boven te zijn! Gelukkig maar want over twee maanden is het alweer herfst en dan moet een mens toch een flinke voorraad nieuwe sokken, truien, sjaals en mutsen hebben?

 

 


Mei 27 2013

Hondjes <3

Mijn bijna 10 jaar oude schoonheid :)

En het kleine frutseltje die nooit stil wil zitten voor de foto

Hehe. eindelijk!

Op breigebied gebeurt er niet heel veel. Ik had de afgelopen weel behoefte aan iets simpels, iets waar ik gedachteloos aan kon werken. Een Baktus dus…

Ik denk dat ik hem vanochtend afkrijg.

 


Mei 9 2013

Afwerken is echt zo stom

Het leuke gedeelte van Terracotta is af.

Ik heb de hals toch maar net zo gedaan als het patroon zegt maar het is helemaal niet naar mijn zin. Het kabeltje krult om. Hopelijk komt het goed als ik de trui was en in vorm laat drogen. Maar dat zien we dan wel weer want eerst moet ik nog veels te veel draadjes wegwerken. Bah.

Gelukkig heb ik wel het kleintje die me gezelschap houdt tijdens dit stomme klusje. Zo ligt meneertje erbij onder mijn bureau.

Hier hebben we vanochtend een wandelingetje gemaakt. Dit is achter ons huis.

We wonen hier nu ruim drie jaar en het is nog steeds elke dag geweldig om het strand te zien…


Jan 16 2013

Infinitude-ish…

Anderhalve week geleden was mijn 11-jarige nichtje een paar daagjes hier. Elke keer als we naar buiten gingen klaagde ze dat haar sjaal zo kriebelde. Ze wilde graag een sjaal van niet kriebelende nepwol. Normaal brei ik niet graag met 100% kunstvezel maar als het op verzoek is dan ga ik daar ook niet moeilijk over doen. Ik kan het kind toch niet rond laten lopen met een kriebelsjaal? Ze heeft zelf een kleurtje uitgekozen en ik zocht wat patroontjes op. Daaruit koos ze Infinitude. Ik heb het patroon iets naar eigen smaak aangepast.

Nichtje is weer naar huis dus moest ik terugvallen op mijn favoriete sjaalmodel: